eur:
388.42
usd:
360.73
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kétszámjegyű hozamok az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárnál

Kimagasló teljesítményt ért el az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár tavaly, valamennyi portfólió az infláció felett teljesített az elmúlt egy évben - tájékoztatott a szervezet.

A pénztár szerint jól látható, hogy a nyugdíjrendszert érintő változásokat követően az önkéntes nyugdíjpénztárak helyzete továbbra is stabil, sőt az állam támogatását élvezi, és a nyugdíjrendszer fontos pillérének tekinthető - áll a közleményben. Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár abban bízik, hogy a 2011-es szja változásoknak köszönhetően a tagok egy része az eddigieknél nagyobb összeget tud majd az öngondoskodásra fordítani, amelynek eszközéül az illetékmentesen örökölhető önkéntes nyugdíjpénztári konstrukciót választja majd.

A PSZÁF napokban megjelent tájékoztatása alapján, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár (OTP ÖNYP) kiegyensúlyozott portfóliójában kezelt vagyon mértéke közel 12 milliárd forinttal nőtt 2009. december 31. és 2010. december 31. között, ami a piacon a legnagyobb emelkedést jelenti, valamint ezzel a növekedéssel immár a legnagyobb vagyonnal rendelkező portfóliónak számít.

Az OTP ÖNYP dinamikus portfóliója szintén jól szerepelt az elmúlt évben, az átlagos 10 éves hozamrátákat tekintve a 2010. évi nettó 15,31 százalékos hozam kimagaslónak számít még a magas kockázatú portfóliók között is - írják.

Az OTP ÖNYP alacsonyabb kockázatú klasszikus portfóliója által elért - szintén a 10 éves átlagos hozamráta alapján számított - 2010. évi nettó 6,53 százalékos hozam az múlt évi, jónak mondható nyugdíjhozamok közt is az élmezőnybe tartozik.

2010 folyamán a nettó hozamrátát tekintve, a piacon egyedüliként három portfólió is 10 százalék feletti hozamot realizált.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×