eur:
393.17
usd:
352.2
bux:
73119.59
2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella

Így gyarapodott a leggazdagabbak vagyona

Az idén már ismét gyarapodott Svájcban a leggazdagabbak vagyona, miután a tavalyi válságos évben érzékeny veszteségeket kellett elszenvedniük. Az alpesi ország leggazdagabb lakója immáron az egymást követő kilencedik évben a svéd Ingvar Kamprad, az Ikea alapítója.

A svájci Bilanz gazdasági magazin pénteki beszámolója szerint a 300 leggazdagabb svájci vagyona 21 milliárd frankkal, azaz 16 milliárd euróval gyarapodott az idén, miután tavaly és tavalyelőtt összességében 80 milliárd frankkal lettek szegényebbek. Vagyonuk most becslések szerint 470 milliárd frankra tehető, miközben az egész ország megtermelt hazai összterméke 300 milliárd frank körüli.

Az első helyen álló svéd bútorgyáros vagyona 3 milliárd frankkal 38-39 milliárdra duzzadt az idén, a második helyen a Roche gyógyszergyár tulajdonosai - Hoffmann és Oeri család - állnak annak ellenére, hogy a vállalat részvényeinek gyengülése miatt vagyonuk 2 milliárd frankkal 13-14 milliárdra olvadt. Az idei felemelkedők között van a harmadik helyen álló, a C and A divatláncot alapító Brenninkmeijer família 12-13 milliárd frankra tehető vagyonával. Az első tízben található az orosz oligarcha, Viktor Vekszelberg, aki egyebek mellett az orosz kőolaj- és alumíniumiparban szerzett érdekeltségei révén gazdagodott meg.

A Bilanz 1989 óta készít listát a svájci szupergazdagokról, akkor a 100 leggazdagabbnak 66 milliárd frank volt a vagyona.

Címlapról ajánljuk

Gigantikus buzgár Békásmegyeren - figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár - figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.23. hétfő, 18:00
Hankó Balázs
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Csütörtökön még nagyot emelkedtek az európai részvénypiacok, történelmi csúcsra emelkedett a német tőzsde, pénteken viszont lefordulás jött, főként az autóipari részvények árfolyama esett nagyot, miután profitfigyelmeztetést adott ki a Mercedes-Benz. Az európai hangulatromlást az amerikai tőzsdék is lekövették, mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés, nap végére azonban a csütörtöki záróérték közelébe értek a vezető amerikai részvényindexek..

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×