eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

HVG: 15 százalékkal esett az első három legnagyobb cég árbevétele

A tavalyi válságévben az általános visszaesést is túlteljesítette a legnagyobb hazai vállalatok három dobogósa, a Mol Nyrt., a Nokia Komárom Kft. és az Audi Hungaria Motor Kft., amelyeknek az összesített árbevétele folyó áron bő 15 százalékkal csökkent - derül ki a Creditreform Kft. által összeállított és a HVG e heti számában csütörtökön megjelenő ötszázas ranglistából.

Amint korábban a növekedésből, úgy a 2009-es válságévben a visszaesésből is kivették a részüket a legnagyobb árbevételű hazai cégek - jegyzik meg.

Az árbevételi toplistáról ugyanakkor olyanok estek ki, mint a korábban a legjobb 150 között szereplő Vegyépszer Zrt., a General Motors kereskedelmi cége vagy például a Wienerberger Téglaipari Zrt.

Hasonlóan borús a képet mutat a toplistás cégek létszámadatainak alakulása. A HVG összesítése szerint a legnagyobb leépítők zöme az elektronikai iparban tevékenykedik, illetve autó- vagy autóalkatrész-gyártó. Olyan nevek találhatók köztük, mint például a Flextronics, a GE Hungary Kft., illetve a Magyar Suzuki Zrt.

Tizenhétezer fővel nőtt, azaz megduplázódott a dolgozói létszám a Molnál, ennek viszont az az oka, hogy a vállalat tavaly szerezte meg a horvát INA olajcég fölötti irányítást, ezért annak alkalmazottai is megjelennek a cégcsoportszintű mérlegbeszámolóban.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×