eur:
389.46
usd:
363.07
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kétmilliárd hiányzik az EU-elnökségi felkészülés költségvetéséből

Balla Mihály közlése szerint kétmilliárd forint hiányzik a 2011 első félévében esedékes magyar uniós elnökségre való felkészülés költségvetéséből. A külügyi és határon túli magyarok bizottságának elnöke a testület hétfői ülésén, amelyen a Külügyminisztérium 2009. évi költségvetéséről tárgyaltak, azt mondta: már korábban is látható volt, hogy nehéz feltételek között működik a tárca, erre ellenzékként többször is figyelmeztette a Fidesz az előző kormányt.

A bizottság elnöke hangsúlyozta: a legtöbb problémát a rossz tervezés okozta, az euróárfolyam nem megfelelő előrejelzése is súlyos hiányt okozott a Külügyminisztériumnál.

Balla Mihály kiemelte, hogy a tárca 2009-es költségvetéséből hiányolták a 2011 első félévében esedékes magyar uniós elnökségre való felkészülést, aminek a következményei jól láthatók: a felkészülés költségvetéséből kétmilliárd forint hiányzik.

Tolnay Lászlóné, az Állami Számvevőszék munkatársa a 2009. évi költségvetés végrehajtásának ellenőrzése kapcsán elmondta, a Külügyminisztérium gazdálkodásában kisebb hiányosságokat találtak, ezekre jelentésükben felhívták a figyelmet.

A bizottság ülésén a szocialista képviselők nem vettek részt, az MSZP tájékoztatása szerint a tanácskozással egy időben tartott frakcióülésük miatt nem voltak jelen az eseményen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×