eur:
389.84
usd:
361.99
bux:
68415.04
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az amerikai nagykövet nyitotta meg a kereskedést a BÉT-en

Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete nyitotta meg hétfőn szimbolikus csengetéssel a kereskedést a Budapesti Értéktőzsdén.

A BÉT közleményében emlékeztet arra, hogy a tengerentúli kapcsolatok a BÉT 1990-es újraalapításához nyúlnak vissza, amikor az amerikai tőzsdefelügyelet elnöke, Richard Breeden ellátogatott a magyar tőzsdére és a New York-i tőzsde kereskedési idejének kezdetét jelző csengő mérethű mását ajándékozta a BÉT számára.

A csengetést követően a nagykövet és Patai Mihaly, a BÉT igazgatóságának elnöke a nemzetközi kapcsolatok kölcsönös jelentőségéről beszéltek. A Budapesti Értéktőzsde számára mindig is példaértékű volt és lesz a jövőben az amerikai tőkepiac mind a likviditás, a hatékonyság, mind az átláthatóság szempontjából - olvasható a közleményben.

Az elmúlt években számos jeles személyiség fogadta el a tőzsde meghívását és nyitotta meg a kereskedést. George H. Walker, az Egyesült Államok korábbi nagykövete 2004-ben csengetett a BÉT-en, William H. Donaldson, az amerikai tőzsdefelügyelet elnöke és James E. Newsome, a New York Mercantile Exchange elnöke 2005-ben látogatott el a BÉT-re, 2006-ban pedig April H. Foley, az Egyesült Államok akkori magyarországi nagykövetet nyitotta meg a kereskedést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×