eur:
392.78
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Nézzen be az épülő 4-es metró állomásaira!

A Móricz Zsigmond körtéri és a Keleti pályaudvari metróállomást látogathatják meg az érdeklődők vasárnap a DBR Metró Projekt Igazgatóság által szervezett nyílt napon, de jótékonysági koncert, színházi előadás és kiállítás is színesíti a programokat.

A látogatók délelőtt 10-től 16 óráig szakmai vezetéssel tekinthetik meg a metróépítést, a tízfős csoportok tízpercenként indulnak, regisztrálni a www.metro4.hu weboldalon szükséges.

A Móricz Zsigmond körtéri állomásra azért esett a választás, mert a szerkezete elkészült, és az eddigi eredmények kezdenek látványossá válni. A Keleti pályaudvari megálló pedig azért érdekes, mivel ez lesz a 4-es metró első szakaszának ideiglenes végállomása, ide érkeznek meg néhány hónap múlva az alagútépítő pajzsok - közölte Pető Szabolcs, a DBR Metró Projekt Igazgatóság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

A Móricz Zsigmond körtéri megállóban reggel 9-kor Molnár Gyula, Újbuda polgármestere nyitja meg a Gomba épületére kiírt tervpályázatokat bemutató kiállítást. Hamarosan kiderül, hogy melyik elképzelés valósulhat meg, hiszen a tervekből már csak kettő áll versenyben - tájékoztatott a szóvivő. A megnyitó után, fél 10-től a belső beépítő, majd a vágányépítő tart rövid szakmai előadást az általuk végzett munka kihívásairól.

Extrém helyszínen, a Móricz Zsigmond körtér alatt több mint 20 méter mélyen színházi előadás és koncert várja az érdeklődőket. Délután 17 órától Víg-dallamok címmel a Vígszínház társulatának előadásában sanzonokat, verseket és népdalokat hallhat a közönség. A 200 forintos belépőből befolyt összeget a színház jótékony célra, a Down Egyesületnek ajánlotta fel.

Este 19 órától a Kis Kreatív Band szórakoztatja a publikumot, felcsendül a többi között a Gedeon bácsi, az Emese és a Valami Amerika című dal. A zenekar a bevételt szintén jótékonysági célra, a fogyatékkal élő fiatalokból álló Nemadomfel Zenekarnak ajánlotta fel.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×