eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Májustól vásárolható a Gál Tibor Borkötvény

Százezer forintos borkötvényt bocsát ki az Egerben működő Gál Pincészet, a "papír" ellenében 150 ezer forint értékű bort vásárolhatnak a kötvény tulajdonosai - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a pincészet vezetője, ifjabb Gál Tibor.

A közelmúltban elhunyt, nemzetközi hírű borász, Gál Tibor nevével fémjelzett borgazdaságnál jegyezhető "kötvény" értékesítésből több mint 10 millió forintos bevételt remélnek.

Az "értékpapír" további kilenc pincészetnél is hasonló feltételekkel használható fel, közöttük olyan híres borászatoknál, mint a mádi Szepsy Pincészet, a villányi Gere Attila Pincészet, a szekszárdi Takler Pincészet, az etyeki Hernyák Birtok, Móron a Miklóscsabi Pincéje, az egri Bolyki, Gróf Buttler, Gál Lajos pincészetek, illetve a szintén egri St. Andrea Szőlőbirtok.

Ifjabb Gál Tibor, a frissen alakult pincészet vezetője közölte: a jelenlegi átmeneti időszak leküzdéséhez anyagi forrásra van szükségük, amelyet nem banki hitelekkel és nem is kockázati befektető bevonásával szeretnének biztosítani.

Ebben a helyzetben egy minőségi borászat egy dolgot tud felajánlani a forrásért cserébe: minőségi bort - szögezte le.

Ebben a szellemben született meg a Gál Tibor Borkötvény, amelynek esetében a törlesztés és kamatfizetés borban történik.

Az értékpapír áprilisban és májusban vásárolható meg a pincészetnél és 2010. november 1-jétől lehet beváltani a meghatározott borokra. Ez hét termékükre érvényes, amelyek listaára palackonként 3.450 és 3.990 forint között van.

A Gál Pincészet azt követően döntött a borkötvény kibocsátása mellett, hogy kiszálltak a cégből amelyben a Gál-borokat értékesítették és önálló vállalkozást hoztak létre.

A kötvénykibocsátásból, mintegy 10-15 millió forintra számítanak, amellyel megteremthetnék az önálló gazdálkodás alapjait.

Egyben úgy gondolják ez nemcsak egy jó befektetés a hitelezőknek, hanem egyfajta hozzájárulás a Gál Tibor név megőrzéséhez is - közölte ifjabb Gál Tibor.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×