eur:
389.38
usd:
362.64
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kitiltották a Szurgutnyeftyegazt a Mol közgyűlésről

Ezúttal sem vehetett részt az orosz Szurgutnyeftyegaz a Mol közgyűlésén, jóllehet 21 százalékos pakettje van a magyar cégben. A közgyűlés egyhangúlag úgy döntött, hogy az idén sem fizetnek osztalékot a tavalyi eredményből.

Felajánlotta a Mol igazgatósága az orosz Szurgutnyeftyegaznak, hogy megfigyelőként részt vehet az olajtársaság közgyűlésén, amivel az elnök-vezérigazgató információi szerint éltek is.

Hernádi Zsolt a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón azt is elmondta: az orosz társaság vezetőjét személyesen tájékoztatta arról, hogy a törvényi feltételek hiánya miatt nem szavazhatnak, és vehetnek részt tulajdonosként a közgyűlésen.

Az orosz cégnek, mint ismert, 21,2 százalékos részvénycsomagja van a Mol-ban, az igazgatóság - egyebek mellett a részvénycsomag megszerzésének módja miatt - pénzügyi és nem szakmai befektetőnek minősítette őket.

A magyar olajtársaság 2008-hoz hasonlóan, a 2009-es eredményből sem fizet osztalékot a részvényeseknek, ennek szükségességéről sikerült a közgyűlés előtt meggyőzniük a tulajdonosok többségét - - jelezte Hernádi Zsolt.

Ugyanakkor az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta: eltökélt szándékuk, hogy 2011-ben visszatérnek a korábbi osztalékpolitikához.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×