eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Átláthatóbbá válnak a hitelfelvétellel kapcsolatos költségek

Júniustól szigorodik a hitelekhez kapcsolódó úgynevezett teljes hiteldíj mutató (thm) számításának módja - jelentette be a kormányszóvivő. Szollár Domokos hozzátette: a kormány döntése egy európai uniós irányelvet érvényesít, amely egységesíti a thm számítását.

Átláthatóbbak lesznek a hitelfelvétellel járó költségek és könnyebb lesz összehasonlítani júniustól a különböző konstrukciókat az úgynevezett teljes hiteldíj mutatók alapján - mondta a kormányszóvivő.

Szollár Domokos hozzátette: a változtatással egy uniós irányelvet érvényesít a kormány, így az Európai Unió tagállamaiban egységesedik, összehasonlíthatóvá válik a thm számításának módja.

A kormányszóvivő kifejtette: minden a hitellel kapcsolatos felmerülő költséget figyelembe kell venni. Emellett szigorítás az is, hogy az akciók idején is az akciós időszakon túli thm-et kell feltüntetni - tette hozzá a kormányszóvivő.

Szollár Domokos megemlítette, hogy a magyar szabályozás az unióstól eltérően a jelzáloghitelekre is vonatkozik, így szerinte szigorúbbnak tekinthető. Június 11-én lép életbe több más fogyasztó védelmet szolgáló szabályozási változásokkal együtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×