eur:
389.96
usd:
362.97
bux:
68070.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kötelező biztosítás - amire ügyelnünk kell mostanában!

Kezünkben kell, hogy legyen az év végéig az új kötelező biztosításról szóló szerződés vagy visszaigazolás, ha mégsem, akkor be kell szerezni az alkusztól vagy a biztosítótól - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke.

Papp Lajos hozzátette: 2010-ben csak március elsejétől ellenőrzik a rendőrök a biztosítási díj befizetését, mivel a díjak befizetésére a jövő évtől már nem 30, hanem 60 nap áll rendelkezésre.

Az év első két hónapjában így csekket nem, csak a szerződésről szóló dokumentumot kell magánál tartania az autósnak. Ezt internetes szerződéskötéskor szinte azonnal megkapja az ügyfél, ha más módon váltott biztosítót, akkor azonban alkuszától vagy biztosítójától kell kérnie a dokumentumot, ha még nem kapta meg.

Aki az év utolsó napjaiban okoz balesetet, annak a korábbi biztosítója téríti meg a károkat. Ebben az esetben számolni kell azzal, hogy a bónuszfokozat módosul, így az új biztosító által ajánlott biztosítási díj is növekedhet.

Az év első napjaiban okozott kárért már az új biztosító felel, akkor is, ha a díj még nem lett befizetve. A szerződés ugyanis már ekkor érvényes.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×