eur:
392.93
usd:
366.84
bux:
66913.39
2024. április 26. péntek Ervin

Üzlet a MOL-nak az együttműködés az egyetemekkel

A következő három évben több száz millió forintot fordít a vele együttműködő hét felsőoktatási intézmény oktatási tevékenységének támogatására a MOL. Négy felsőoktatási intézménnyel szerdán délután írta alá az erre vonatkozó szerződést az olajtársaság vezérigazgatója. Hernádi Zsolt jelezte, nem támogatásként, hanem üzletként kezelik az együttműködést, ezért szigorúan mérik, mit kapnak a felsőoktatási intézményektől cserébe a pénzügyi támogatásért.

Vannak olyan egyetemek, ahol szinte MOL tanszékek működnek, hiszen a vállalattal együttműködésben igen speciális tudást adnak a diákoknak. Például a nagynyomású gázvezetékek működtetéséről szóló tudást nem tudna más vállalat megtanítani - mondta az InfoRádióban az olajtársaság vezérigazgatója.

Egyes oktatási intézményben a társaság munkatársai oktatnak, míg máshol a tanárok képzésében vesznek részt, vagy eszközöket bocsátanak a tanszék rendelkezésére.

A vállalat nemcsak segíti, monitorozza is a felsőoktatási intézmények munkáját, méghozzá a kikerülő diákok teljesítményén keresztül. A MOL-nak ugyanis nem mindegy, mennyi időt kell a diplomások további képzésére fordítania. Hernády Zsolt elmondta: egy felsőoktatási intézménnyel már felbontották az együttműködést, mert az elvárásaik nem találkoztak.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×