eur:
389.55
usd:
361.97
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hatalmas zuhanás után - magához tér-e a forint?

Rég nem látott esést produkált a forint a hétfői kereskedésben, miután a jegyzések a 275-ös szintek közeléből 284 közelébe is szaladtak. A nemzetközi hangulat megnyugvásával párhuzamosan kedd reggel a hazai fizetőeszköz is óvatos erősödést produkált.

A 278-as szint környékén kezdi a kedd reggeli kereskedést a forint, ami óvatos erősödést jelent a tegnap esti szintekhez képest. A forint euróval szembeni árfolyama tegnap este (gyér likviditás mellett) a 283.90-es szinteken is megfordult, amire június óta nem volt példa. Az amerikai részvénypiacokon ugyanebben az időszakban tetőzött az eladói nyomás.

A forint kurzusa hétfő késő este vissza tudott erősödni, miután a külföldi piacok is megnyugodtak, mindhárom vezető amerikai index végül a pozitív tartományban tudott zárni.

A nemzetközi piacokat és így a feltörekvő piaci devizák erejét kedden csupán egy makrogazdasági hír befolyásolhatja a tengerentúlról: az amerikai ipari cikkek rendelésállományának szeptemberi értéke lát napvilágot. Mindemellett a befektetők inkább a kiváró álláspontra helyezkedhetnek a Fed holnap esti kamatdöntésének bejelentése előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Lábon lőtték az orosz gáz- és olajipart, Putyin háborúja beütött az energiaágazatnak

Lábon lőtték az orosz gáz- és olajipart, Putyin háborúja beütött az energiaágazatnak

Az orosz olaj- és gázágazat, amely az ukrajnai háború egyik kulcsfontosságú finanszírozási forrása, munkaerőhiánnyal küzd, mivel a gazdaság teljes háborús mozgósítása súlyosbítja a régóta fennálló demográfiai problémákat. A szankciók és a rubel elértéktelenedése miatt pedig a vendégmunkások sem érkeznek már Oroszországba. Mindez súlyos gazdasági problémákat okozhat már közép távon is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×