eur:
389.33
usd:
361.73
bux:
67992.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fidesz: 400 milliárd forintos lyuk van a büdzsében

A Fidesz szerint - a kormány számításaival ellentétben - nem 200, hanem 400 milliárd forintos lyuk van a 2009-es költségvetésben - mondta Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

Varga Mihály az MTI kérdésére kifejtette: a tartalék 130-140 milliárd forintra olvadt, és a kormány azzal sem számolt, hogy a magyar gazdaság "zuhanórepülése mélyebb lesz, mint amit terveztek". Hozzátette: a kormány által bejelentett 200 milliárd forinton túl további 200 milliárd forintos veszteséget jelent a társasági adóból befolyó összeg csökkenése, valamint az úgynevezett jegybanki sterilizációs veszteség.

A Fidesz alelnöke szerint a kabinet - kiszivárgott tervei szerint - adóemeléssel akarja betömni az elhibázott gazdaságpolitika és a világgazdasági válság miatt kialakult lyukat a büdzsében. Ez pedig szembemegy az európai gyakorlattal, az adócsökkentéssel - fűzte hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×