eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68089.87
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az OTP 303,5 milliárd forint adózott profitot ért el

Az OTP Bankcsoport 2008-ban rekordnagyságú, 303,5 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el pénteken közzétett gyorsjelentése szerint; 45,5 százalékkal többet az előző évinél.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint készült konszolidált gyorsjelentés szerint a 303,5 milliárd forintos profit két jelentős egyszeri tételt tartalmaz: a Garancia Biztosító 121,4 milliárd forintos nettó értékesítési eredményét, illetve egy jelentős goodwill értékvesztés-leírást az ukrán és a szerb leánybank esetében, ami a tőkemegfelelésre nincs hatással, az eredményt azonban 34,8 milliárd forinttal mérsékelte.

A bankcsoport korrigált adózott nyeresége így 219 milliárd forint, 5,2 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál és a módosított előrejelzésnek megfelelő. A menedzsment, tekintettel a 2008 második felétől erőteljesen jelentkező negatív piaci hatásokra, egyértelműen sikeresnek ítéli az egyedi tételekkel korrigált adózott eredményt - derül ki a jelentésből.

Az egyedi tételekkel korrigált negyedik negyedévi adózott nyereség 45,2 milliárd forint, az előző negyedévinél 15,6 százalékkal, az egy évvel korábbinál 14,3 százalékkal kisebb, és meghaladja az elemzői várakozásokat.

A jelentés egyebek mellett kiemeli a javuló éves kamatmarzsot (5,76 százalék), az 50 százalék alatti kiadás/bevétel mutatót, a 21,8 százalékos korrigált saját tőke arányos nyereséget (ROE) valamint a kedvező tőkehelyzetet (az IFRS szerinti fizetőképességi mutató 15,3 százalék).

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×