eur:
388.7
usd:
361.73
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Igyekezzen, ha még nincs kötelezője!

Még vagy 70-80 ezren lehetnek, akik felmondták ugyan a kötelező gépjármű-biztosításukat, de nem kötöttek újat helyette - figyelmeztetett a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke. Papp Lajos az InfoRádiónak elmondta: december végéig mindenkinek meg kell kötnie az új biztosítást.

Az év utolsó napjáig van idejük azoknak, akik felmondták kötelező biztosításukat, de még nem kötöttek újat - tájékoztatta az InfoRádiót a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke. Ezt független szakértőkön vagy az interneten keresztül, de közvetlenül a biztosítóknál is megtehetik.

Akiknek van már szerződésük, meg kell bizonyosodniuk arról, hogy megbízásuk eljutott az adott közvetítőhöz, illetve figyelniük kell, megérkezik-e a befizetendő csekk, biztosítási kötvény - tette hozzá Papp Lajos.

A kártörténeti igazolások csak a jövő év elején kérhetők le, hiszen a megfigyelési időszak december 31-ig tart, emiatt a biztosítók nem tudják kiadni a bónuszigazolásokat. Így előfordulhat, hogy az új társaság A0-s díjú csekkeket küld az ügyfelek számára - figyelmeztetett a szakértő.

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke megjegyezte: ma a társaságok az igazolásokat egymástól szerzik be, ám, ha az adatokban eltérést látnak, az ügyfélnek, illetve az ő megbízottjának kell annak bemutatásáról gondoskodnia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×