eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Richter: várhatóan meghiúsul a lengyel Polpharma megvásárlása

Az eladó Genefar BV álláspontja szerint megszűnt a Richter Gedeon Nyrt.-vel 2007 őszén kötött, a lengyel Polpharma eladásáról szóló szerződés, ezért valószínűleg nem valósul meg a Polpharma megvásárlása - jelentette be a magyar gyógyszergyártó cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn.

A Richter 2007. novemberében szerződést kötött a Genefar BV-vel a lengyel gyógyszergyártó cég, a Polpharma 99,65 százalékának megszerzéséről. A lengyel versenyhivatal (OPCC) 2008. július 3-án hozzájárult a tranzakcióhoz, de a Richter ugyanezen napon értesítést kapott a Genefartól, hogy álláspontjuk szerint a megkötött szerződés megszűnt.

A Richter igazgatóságának álláspontja szerint a Richter és a Polpharma közötti tranzakció előreláthatóan meghiúsul. Ez esetben a Richter meg fogja tenni a szükséges intézkedéseket a szerződésben kikötött 40 millió dollár kötbér érvényesítése érdekében - olvasható a közleményben.

A Richter nem ért egyet a Genefar-nak a szerződés megszűnésével kapcsolatos álláspontjával, ezért a lengyel versenyhivatali jóváhagyásra tekintettel a Richter a szerződésnek megfelelően 2008. július 14-re kitűzte a tranzakció zárásának és a részvényjegyzésnek az időpontját. Erről a magyar gyógyszertársaság 2008. július 4-én értesítette a Genefar-t.

A Richter közlése szerint a helyzet tisztázása érdekében 2008. július 6-án a Richter és a Genefar képviselői, pénzügyi és jogi tanácsadói Budapesten tárgyaltak, de az egyeztetés eredménytelenül zárult, mert nyilvánvalóvá vált, hogy a Genefar a szerződés teljesítését a felek által aláírt és a Richter Gedeon Nyrt. 2007. december 18-diki rendkívüli közgyűlésén jóváhagyott szerződéshez képest további jogokat és előnyöket követelt, és egyes kötelezettségek elengedését kérte.

A Richter igazgatóságának nevében Bogsch Erik vezérigazgató közleményben jelezte "... a Richter továbbra is elkötelezett a stratégiai célok megvalósítása iránt a részvényesi érték növelésére".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×