eur:
388.98
usd:
360.61
bux:
68021.19
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Mol és a CEZ megveszi a cseh I and C Energót

A Mol és a cseh villamos művek, a CEZ részvényvásárlási megállapodást kötött a rendszerirányítással, tervezéssel foglalkozó cseh I and C Energo részvényei 100 százalékának megvásárlására - közölte a magyar olajtársaság.

Az újonnan megszerzett cseh vállalat vezető szerepet tölt be vezérlő rendszerek és ipari irányítási rendszerek tervezésében, kivitelezésében és mérnöki tanácsadásban Csehország területén.

A vállalat érdekelt erőművek, alacsony és magas feszültségű elektromos hálózatok tervezésében, minőségellenőrzési tanácsadásban és áramfogyasztási auditokban is.

2007-ben a vállalat teljes bevétele elérte az 58,1 millió eurót.

A I and C Energo felett szerzett kontrollnak köszönhetően a Mol technológiai tudásbázisra tesz szert az energiatermelés és szállítás területén - áll a közleményben. A tranzakció segíti a Mol erőmű-építési és üzemeltetési tevékenységét. A vállalat akvizíciója az egyik leghatékonyabb mód arra, hogy a Mol a szükséges tapasztalatok birtokába kerüljön az áramtermelő iparágban is - fogalmaznak.

A Molnak stratégiai megállapodása van a cseh villamos művekkel, a cégek két gázalapú erőművet kívánnak létrehozni, egyenként 800 megawatt teljesítménnyel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×