eur:
389.68
usd:
363.5
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Pánik a világ tőzsdéin - lélektani határ fölött az olaj ára

Eladási hullám van a világ tőzsdéin, egyedül az olaj árfolyama ment felfelé, nem is kicsit: áttörte a 140 dolláros lélektani szintet. A Cashline elemzője az InfoRádiónak azt mondta: az európai és a régiós piacok is 1-2 százalékos esésben vannak. A tőzsdepánikot a negatív hírek "cunamija" indította el.

Egyes tőzsdéken valóban pánik volt és van, hiszen az amerikai kereskedésben csütörtökön az év második legnagyobb esését produkálta a Dow Jones, valamint a legtöbb vezető amerikai index - mondta az InfoRádiónak Sarkadi-Szabó Kornél, hozzátéve: az eladási hullám átragadt az ázsiai és az európai börzékre is.

A Cashline elemzője szerint a részvénypiacoknak többszörös sokkhatással kellett szembesülniük. Egyrészt újabb leírásokról szóló hírek jelentek meg az amerikai pénzügyi szektorban, másrészt pedig brókercégek és befektetési házak minősítettek le amerikai részvényeket.

A tőzsdepánikhoz hozzájárult az is, hogy az olaj újabb csúcsot döntött: a fekete arany árfolyama átvitte a lélektani határnak számító 140 dolláros szintet.

Ez a negatív hírcunami elég volt ahhoz, hogy pánikeladást váltson ki a tőzsdéken.

Az európai tőzsdéken hasonló mértékű, vagyis 1-2 százalékos esés tapasztalható, de az amerikai piacok újbóli esetleges esése fokozná az európai börzéken kialakuló pánikeladásokat.

A magyar tőzsde mintegy másfél százalékot esett, és minden vezető papír negatív tartományban van.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×