eur:
388.92
usd:
363.32
bux:
68167.88
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Rekord osztalékot fizet a Zwack

A Zwack Unicum Nyrt. részvényesei a társaság történetének legnagyobb osztalékáról döntöttek. A cég éves beszámolójából az is kiderült, hogy 2007 sikeres üzleti év is volt, a 340 millió forinttal volt több az adózott nyereség az előző évinél.

1100 forint osztalékot fizet részvényenként a Budapesti értéktőzsdén jelenlévő Zwack Unicum Nyrt., ami rekord összegnek számít - mondta a cég vezérigazgatója a közgyűlés után tartott sajtótájékoztatón.

Tavaly a nemzetközi számviteli szabályok szerint 3 milliárd 880 millió forint az adózott nyereséget tudott felmutatni a vállalat, ami 340 millió forinttal több az előző évinél.

Frank Odzuck a 2008-as üzleti év kilátásairól szólva hozzátette: az előző évihez hasonló eredményeket várnak. A vezérigazgató megemlítette, hogy a forint erősödése az import szeszesitalok árának csökkenését eredményezi az amúgy is erős árversennyel jellemezhető magyar piacon.

A Zwack Unicum válasza erre a prémium márkák erősítése. Frank Odzuck hozzátette: a prémium márkák mentek tavaly is legjobban, az összes árbevétel 3,5 százalékos emelkedésével szemben ezen termékek árbevétele 5 százalékkal nőtt.

Amerikába megy a Next

A Zwack Unicum bejelentette: szeptembertől Zwack Liquer néven megkezdi az Unicum Next bevezetését és értékesítését az Egyesült Államok szinte minden tagállamában.

Az amerikai értékesítésről a cég vezetése csak annyit mondott, hogy rövid távon a piaci bevezetés költségei miatt nem hoz nyereséget, és hosszú távon is csak a profit kis hányadát adhatja.

Zwack Péter elmondta: a Magyarországon eladott Unicum Next mennyiségének mintegy 10-20 százalékát kitevő volumenű amerikai értékesítést remélnek középtávon.

A részvényesi gyűlésen a társaság elnöke, Zwack Péter bejelentette visszavonulását. A tisztet - az igazgatóság döntésének megfelelően -, fia, Zwack Sándor veszi át, lányát pedig a közgyűlésen az igazgatóság tagjai közé választották.

Zwack Péter emlékeztetett arra, hogy az 1790-ben alapított családi vállalkozásban immár a hatodik generáció veszi át a vállalkozás irányítását. A részvényesek döntöttek tiszteletbeli elnöki cím létrehozásáról, és erre Zwack Pétert választották meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×