eur:
389.61
usd:
363.48
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Új eljárásra kötelezte a bíróság a GVH-t két OTP-s ügyben

Újra kell döntenie a Gazdasági Versenyhivatalnak arról, hogy mennyire bírságolja meg az OTP-t két ügyben is. Erről döntött nemrégiben a Fővárosi Ítélőtábla. A testület szerint a fogyasztó megtévesztésében a versenyhivatalnak igaza volt, de a bírságot nem jól állapította meg.

Két ügyben is új eljárás lefolytatására kötelezte a bíróság a Gazdasági Versenyhivatalt, az OTP-nek kiszabott bírságok mértéke miatt. Az elmarasztaló határozatot a bírák nem kifogásolták, mindössze a bírság összegét találták megalapozatlannak - mondta az InfoRádióban a GVH szóvivője, hozzátéve: ez akár azt is jelentheti, hogy magasabb összeget állapítanak meg.

Az első esetben a versenyhivatal a bank hitelkártya-reklámját találta megtévesztőnek, emiatt sújtotta 100 millió forintos bírsággal a pénzintézetet, amely a határozatot a bíróság elé vitte, ám első fokon a GVH nyert. A Fővárosi Ítélőtábla azonban már kifogásolta, hogy a határozatban nem szerepel az a marketingköltség, amely alapján a versenyhivatal meghatározta a befizetendő összeget - közölte Mihálovits András.

A másik ügyben az akciós kamatok hirdetését kifogásolták a versenyfelügyelők, a bíróság pedig már első fokon úgy döntött: a bírság összege nincs kellően megindokolva a határozatban.

A szóvivő hangsúlyozta: az elmarasztaló határozatokkal kapcsolatban egyik ítéletben sem merült fel kifogás. Mint mondta, a bírságok új összegéről egyelőre korai lenne beszélni, de nem zárta ki, hogy azok akár növekedhetnek is.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×