eur:
391.25
usd:
366.47
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Legfeljebb egymillió eurós munkaerőpiaci támogatás a Daimlernek

A szociális tárca a Munkaerőpiaci Alap képzési alapból az uniós szabályoknak megfelelően legfeljebb egymillió eurós támogatást biztosíthat a Daimler-Benz kecskeméti beruházásánál a szakmunkaerő-igény kielégítéséhez - jelentette ki a kormányszóvivő keddi budapesti tájékoztatóján.

Budai Bernadett kormányszóvivő kérdésre válaszolva beszélt arról is, hogy a cég és a minisztérium képviselői az ITDH közvetítésével hamarosan felveszik a kapcsolatot.

Mint elhangzott, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium iránymutatásai alapján a Daimler-Benz elkészíti a képzési tervet, amely részletesen tartalmazza a munkaerő szakképzettség szerinti összetételét és képzési igényét. A tárgyalásokba a munkaügyi központ is bekapcsolódik, mivel a regisztrált álláskeresők munkaerőpiaci program keretében történő célirányos képzése rendkívül fontos a munkaerőigény biztosításához - közölte Budai Bernadett.

A szóvivő elmondta, hogy a regionális munkaügyi központ munkatársai a képzési terv alapján feltérképezik a régió oktatási intézményeinek kibocsátását is, hiszen a frissen végzett pályakezdők elhelyezkedéséhez szintén jó lehetőséget nyújt a beruházás.

A Daimler-Benz június 18-án jelentette be, hogy Kecskeméten építi fel Mercedes autógyárát, ahol előreláthatólag 2012-ben már új generációs A és B osztályú járműveket gyártanak.

A 200 milliárd forint értékű zöldmezős beruházás, amely 2.500 főt foglalkoztathat, a legnagyobb külföldi beruházás lesz Magyarországon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×