eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Felügyeleti biztosok a MÁV-ÁBE élén

A vám- és pénzügyőrség kérésére azonnal felügyeleti biztosokat küldött ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a MÁV Általános Biztosító Egyesülethez.

A felügyelet szóvivője az InfoRádióban elmondta: mostantól a biztosok vezetik a céget.

Binder István hozzátette: a biztosítottaknak nincs az üggyel kapcsolatban feladatuk, az eddigi gyakorlat szerint adott időszakonként be kell fizetniük a biztosítási díjakat.

Annak sem kell aggódnia, aki egy olyan járművel ütközik, amelyet a MÁV-ÁBE-nél biztosítottak, mert biztos, hogy hozzájutnak a pénzükhöz.

A PSZÁF azután döntött felügyeleti biztosok kinevezése mellett, hogy a pénzügyőrség felkérésére vizsgálatot kezdett az egyesületnél.

A felügyelet a múlt héten azt közölte: április 8-tól visszavonásig felfüggesztette a MÁV ÁBE kötelező gépjármű felelősségbiztosítások értékesítését. A felügyelet egyúttal kezdeményezte a biztosító első számú vezetőjének és vezető biztosításmatematikusának a felmentését.

A határozat szerint a kötelező gépjármű felelősségbiztosítások értékesítési tevékenység felfüggesztését és az állomány átruházásának előkészítésére való kötelezést az egyesületnél meglévő állomány tartalékhiánya indokolta, amely hosszú távon veszélyezteti az intézmény biztonságos működését.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×