eur:
392.74
usd:
363.32
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér

Reálbér: 6,5 százalékos növekedés

Tavaly január-novemberben a reálkereset 6,5 százalékkal nőtt, a fogyasztóiár-index 3,6 százalékos növekedésével számolva - közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A legalább 5 dolgozót foglalkoztató vállalkozásoknál és a költségvetési intézményeknél alkalmazásban állók száma a nemzetgazdaságban átlagosan 2 millió 789 ezer volt 2005. január-novemberben, közel annyi, mint egy évvel korábban.

A nemzetgazdaságban a bruttó átlagkeresetek 9,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, míg a versenyszférában a bruttó nominális átlagkereset 7,2 százalékkal emelkedett.

2004 január-novemberében a reálkereset - a fogyasztóiár-index 6,9 százalékos növekedése mellett - 0,5 százalékkal csökkent.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Egyelőre nem hivatalos jelentések szerint az orosz haderő tovább tudott menni Avgyijivkától nyugatra: egy nap alatt három kisebb faluba is betörtek. Közben ukrán jelentések szerint ellentámadás volt Krasznohorivkánál, sikerült az oroszokat teljesen kitolni a településről. Közben komoly aggályok merültek fel azzal kapcsolatosan, hogy az orosz haderő Moldovában készül katonai akcióra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×