eur:
392.9
usd:
363.73
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér

Kevesebb gázt ad a Gazprom a hideg miatt

Csökkentette a Magyarországra érkező gázszállítást a Gazprom az oroszországi nagy hideg miatt.

Ábrahám Gergely, a gazdasági miniszter sajtószóvivője elmondta: az orosz cég döntése nem okoz jelentős fennakadást a gázellátásban.

Tájékoztatása szerint a magyar-ukrán határon a gázvezetékben a nyomás délelőtt 20 százalékkal volt alacsonyabb a szokásos szintnél.

Kántor Sándor, a MOL üzleti és stratégai kommunikációs vezetője megerősítette, hogy csökkent a nyomás, ám hozzátette: ez a jelenlegi időjárási viszonyok között semmilyen problémát nem okoz az ország gázellátásban.

Kántor Sándor elmondta: a Gazexport hivatalosan értesítette a Molt arról, hogy szerdán csökkenti a Magyarországra, illetve a Bosznia-Hercegovinába és Szerbia-Montenegróba irányuló gáz mennyiségét.

A nyomáscsökkenés nem kirívó eset, mivel korábbi időszakokban is előfordult, hogy a Gazprom, illetve exportcége, a Gazexport ideiglenesen mérsékelte az átáramló gáz nyomását és mennyiségét.

Hozzátette: Kóka János gazdasági miniszter délután a MOL Rt. vezetőivel tárgyal, hogy tájékozódjon a kialakult helyzetről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Javul a hangulat a tengerentúlon

Javul a hangulat a tengerentúlon

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telik a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezeti.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×