eur:
392.68
usd:
366
bux:
66623.14
2024. április 26. péntek Ervin

Az MNB szerint elhibázott az Európai Bizottság döntése

Elhibázottnak nevezte a magyar konvergenciaprogrammal összefüggő európai bizottsági döntést a Magyar Nemzeti Bank elnökhelyettese. A pénzügyminiszter szerint minden felelős magyar közhivatalnoknak az ország érdekében kellene nyilatkoznia.

Adamecz Péter a brit Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy a jegybank azt szerette volna, ha a "nyomásgyakorlás több fegyelmező eszközt tartalmazott volna".

A bizottság mostani döntése lehetőséget ad a kormánynak a szükséges változtatások halogatására - tette hozzá.

Adamecz Péter közölte, hogy a testület jelentése növeli a pénzügyi válság kockázatát.

A Reuters emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány a konvergenciaprogramban a GDP-hez viszonyított államháztartási hiány 1,4-1,4 százalékpontos csökkentését vállalta a következő két évre.

Az Európai Bizottság kérdésesnek tartja, hogy idén sikerül-e a GDP 4,7 százalékára leszorítani az államháztartási hiányt.

Az MNB elnökhelyettese azt mondta, hogy bárki kerüljön hatalomra az idei választások után, gyorsan kell cselekednie Magyarország szavahihetőségének visszaszerzéséért.

A pénzügyminiszter az InfoRádiónak azt mondta: valamennyi felelős magyar közhivatalnoknak az ország érdekében kellene nyilatkoznia, tartózkodva attól, hogy bírálja az Európai Bizottságot.

Veres János kényszerképzetnek nevezte, hogy a bizottság döntése növelné a pénzügyi válság kockázatát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×