eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin

Az MNB szerint elhibázott az Európai Bizottság döntése

Elhibázottnak nevezte a magyar konvergenciaprogrammal összefüggő európai bizottsági döntést a Magyar Nemzeti Bank elnökhelyettese. A pénzügyminiszter szerint minden felelős magyar közhivatalnoknak az ország érdekében kellene nyilatkoznia.

Adamecz Péter a brit Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy a jegybank azt szerette volna, ha a "nyomásgyakorlás több fegyelmező eszközt tartalmazott volna".

A bizottság mostani döntése lehetőséget ad a kormánynak a szükséges változtatások halogatására - tette hozzá.

Adamecz Péter közölte, hogy a testület jelentése növeli a pénzügyi válság kockázatát.

A Reuters emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány a konvergenciaprogramban a GDP-hez viszonyított államháztartási hiány 1,4-1,4 százalékpontos csökkentését vállalta a következő két évre.

Az Európai Bizottság kérdésesnek tartja, hogy idén sikerül-e a GDP 4,7 százalékára leszorítani az államháztartási hiányt.

Az MNB elnökhelyettese azt mondta, hogy bárki kerüljön hatalomra az idei választások után, gyorsan kell cselekednie Magyarország szavahihetőségének visszaszerzéséért.

A pénzügyminiszter az InfoRádiónak azt mondta: valamennyi felelős magyar közhivatalnoknak az ország érdekében kellene nyilatkoznia, tartózkodva attól, hogy bírálja az Európai Bizottságot.

Veres János kényszerképzetnek nevezte, hogy a bizottság döntése növelné a pénzügyi válság kockázatát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×