eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

A magyarok a legpesszimistábbak

Munkahelyük biztonságát illetően a magyarok a legpesszimistábbak a világon - derül ki az Ac Nielsen Piackutató cég 42 országban végzett felméréséből.

A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogyan ítélik meg az emberek hazájuk gazdasági helyzetét, munkahelyük biztonságát és személyes anyagi helyzetüket. Észak-Amerikában és Ázsiában a legoptimistábbak az emberek – mondta el az InfoRádiónak a piackutató cég tanácsadója.

Az európaiak közül a három kérdés együttes megítélésében a norvégok és a dánok a legoptimistábbak, a portugálok és a franciák pedig a legpesszimistábbak – közölte Bogyánszki Éva.

A magyarok 31 százaléka ítéli jónak munkahelyi kilátásait. A megkérdezettek fele viszont úgy látja: egy éven belül nem javul anyagi helyzete.

Ezek az adatok az európai átlag alatt maradnak. Magyarországon az emberek sokkal inkább aggódnak a munkahelyük elvesztése miatt, mint az egészségük romlása miatt.

Az ország gazdasági helyzete, a politikai stabilitás és a terrorizmus viszont nem vált ki aggodalmat a magyarok többségéből.

Európában összességében javult a munkabiztonság megítélése az előző évhez képest.

Az emberek viszont az országuk gazdasági vagy politikai helyzetét rosszabbnak ítélik meg, mint egy évvel korábban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×