eur:
392.85
usd:
366.71
bux:
66235.51
2024. április 25. csütörtök Márk

A magyarok a legpesszimistábbak

Munkahelyük biztonságát illetően a magyarok a legpesszimistábbak a világon - derül ki az Ac Nielsen Piackutató cég 42 országban végzett felméréséből.

A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogyan ítélik meg az emberek hazájuk gazdasági helyzetét, munkahelyük biztonságát és személyes anyagi helyzetüket. Észak-Amerikában és Ázsiában a legoptimistábbak az emberek – mondta el az InfoRádiónak a piackutató cég tanácsadója.

Az európaiak közül a három kérdés együttes megítélésében a norvégok és a dánok a legoptimistábbak, a portugálok és a franciák pedig a legpesszimistábbak – közölte Bogyánszki Éva.

A magyarok 31 százaléka ítéli jónak munkahelyi kilátásait. A megkérdezettek fele viszont úgy látja: egy éven belül nem javul anyagi helyzete.

Ezek az adatok az európai átlag alatt maradnak. Magyarországon az emberek sokkal inkább aggódnak a munkahelyük elvesztése miatt, mint az egészségük romlása miatt.

Az ország gazdasági helyzete, a politikai stabilitás és a terrorizmus viszont nem vált ki aggodalmat a magyarok többségéből.

Európában összességében javult a munkabiztonság megítélése az előző évhez képest.

Az emberek viszont az országuk gazdasági vagy politikai helyzetét rosszabbnak ítélik meg, mint egy évvel korábban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×