INFORÁDIÓ
2021. december 1. szerda
Elza

Két százalék alatti inflációt ígér a pénzügyminiszter

Infostart

A Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége együttműködési ajánlatot tett a pénzügyminiszternek a sikeres államháztartási reform megvalósításához. A kamarák egyebek közt az oktatás, az államigazgatási rendszer átalakítását illetve saját hatáskörük bővítését javasolják.

A gazdasági szakemberek számításai szerint 2006 és 2008 között összesen 1000 milliárd forintos kiadáscsökkentésre lenne szükség a költségvetésben.

Ez azt jelenti, hogy a kormányzatnak át kell alakítania a nagy ellátórendszereket, illetve el kell érnie ezek hatékonyabb működését.

A Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége – a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve - ezért együttműködési ajánlatot készített az államháztartási reform sikeres elvégzéséhez.

Vereczkey Zoltán, a testület elnöke egyebek közt a gazdasági élet szereplőinek regisztrációját, a gazdaság működésével összefüggő közfeladatok önkormányzatok általi hatékonyabb ellátását javasolja.

A kamarák által összeállított javaslatokat a pénzügyminiszter vette át. Veres János az aktuális gazdasági folyamatokat is megvitatta a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségével.

“A 3,6 százalékos éves inflációs mérték az a mi számításainknak az alsó mezőjében volt” – mondta a pénzügyminiszter.

“Ez is megalapozza azt a várakozásunkat, ami 2006-ra a 2 százalék alatti inflációt jelenti. Természetesen beszéltünk a 2006-os várható folyamatokról is, arról, hogy 4 százalékot lényegesen meghaladó gazdasági növekedés lehetősége van Magyarországon.”

Veres János elmondta: továbbra is biztos abban, hogy Magyarország 2008-ra teljesíti az euró bevezetéséhez szükséges feltételeket. Ehhez pedig a magyar jelenlegi fejlődési pályája és egyebek közt a kamarákba tömörült vállalkozások adhatnak segítséget.

A pénzügyminiszter hozzátette: a következő hetekben-hónapokban folyamatosan egyeztetnek majd nemcsak a szakmai kamarákkal, de a civil szervezetek képvisekőivel is az államháztartás reformjáról.

Kapcsolódó hang

Veres János a Pest Megyei Kamaránál
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018