eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Csúcsot döntött a cseh korona is

A lengyel zloty és a szlovák korona mellett hétfőn mindenkori árfolyamrekordot döntött a cseh korona is az euróhoz viszonyítva: a decemberben felállított 28,800 korona/eurós csúcsot hétfőn 28,790/eurós árfolyammal döntötte meg. Később 28,800-ra ment vissza, amelyen kora délután is jegyezték.

Tavaly az export vezette erős gazdasági növekedés és az erőteljes külföldi tőkebeáramlás 5,5 százalékkal növelte a korona erejét.

A cseh gazdaság a tavalyi harmadik negyedévben 4,9 százalékkal teljesített többet, mint a 2004 harmadik negyedében.

Az ütem elmaradt Szlovákia 6,2 százalékos harmadik negyedévi GDP-növekedésétől, de meghaladta a magyar gazdaság 4,5 százalékos és a lengyel gazdaság 4,7 százalékos ütemét, ugyancsak az egy évvel azelőttihez viszonyítva.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×