eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán

Idén 400 embert küldtek el a Malévtől

A szakszervezetekkel egyetértésben 400 fős létszámleépítést hajtott végre az idén a Malév. Gönci János, a nemzeti légitársaság vezérigazgatója közölte: az intézkedés egy-másfél milliárd forintos költsége 6-8 hónap alatt térül meg.

A Malév közleményében jelezte azt is, hogy a Központi Üzemi Tanács és a reprezentatív érdekképviseletek együttműködésének eredményeként a teljes műszaki tevékenység az Aeroplex Kft.-hez került december közepén, most pedig a földi kiszolgáló tevékenységet szervezték át a Malév GH Földi Kiszolgáló Kft.-be. Mindkét cég a Malév tulajdonában van; az átszervezések mintegy 1200 munkavállalót érintettek.

A Malév vezérigazgatója korábban az InfoRádióban azt mondta: jövőre 200 munkavállalótól válik meg a cég, így 2600-ra csökken a dolgozók száma.

Gönci János hozzátette: a hatékony működést segíti majd a flotta egységesítése, és a menedzsment 4-5 milliárd forintos bevétel növekedésre számít a világ egyik legjelentősebb légiszövetségéhez, a Oneworld-höz történő csatlakozás eredményeként.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Ahogy forrósodik az amerikai elnökválasztási kampány, Joe Biden is felgyűri az ingujját és olyan módszerekhez folyamodik, amelyeket eddig nem társítottak hozzá. Biden is be akar szállni a mém-háborúba és az ellenfelet (azaz Donald Trumpot) cikiző montázsokkal próbálja maga mellé állítani a fiatalabb nemzedékek eddig apolitikus tagjait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×