eur:
394.64
usd:
365.87
bux:
71738.76
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Unsplash

Ha a Windows 10-et használ, most jött végre egy jó hír

A segítség nem a Microsofttól érkezik, egy külső cégnél lehetséges 5 extra évnyi biztonságot venni, így 2030-ig kitolható lesz az operációs rendszer élettartama.

Az elmúlt hónapokban egyre több szó esik a Windows 10 közelgő, 2025 októberében esedékes kivezetéséről, akkor ugyanis végérvényesen megszűnik a 2015-ben debütált operációs rendszer hagyományos támogatása - írja a neowin.net híre nyomán a hvg.hu.

Mint írják, bár a Microsoft korábban azt ígérte, hogy a 10-es lesz az utolsó Windows, mégis megérkezett a 11, ami olyan szigorú hardveres követelményeket támaszt, amit a legtöbb Windows 10-en működő számítógép nem képes teljesíteni. Így ez a lépés 240 millió számítógépből csinálhat elektronikai hulladékot.

Igaz, hogy pénzért további 3 évig lehet majd használni a régebbi operációs rendszert, ennek a lakossági ára továbbra sem ismert. Lesz viszont egy kerülőút:

a biztonsági javításokra szakosodott 0patch további öt évig fog frissítéseket szolgáltatni a Win 10-hez, hogy azok biztonságban használhatók legyenek.

A cég ismert szereplő a területen, számos támogatását vesztett Windows- és Office-szoftverhez nyújtanak biztonsági javításokat, de a már kivezetett Windows 10-verziókat is támogatják, vagyis ez a terep sem ismeretlen a számukra.

2025 októberét követően az 0patch az idő közben felfedezett kritikus biztonsági réseket fogja majd javítgatni. Ezek kicsi javítások, amiket a cég a számítógép memóriájába injektál, így a rendszerek gyorsan és könnyen lehetnek védettek, sőt, még újraindításra sem lesz hozzá szükség.

Viszont mindezt nem ingyen teszi a cég, évi 25 euró, azaz nagyjából 10 ezer forint lesz a szolgáltatás lakossági díja. A lap hozzáteszi, figyelembe véve, hogy egy nem támogatott operációs rendszer mekkora biztonsági kockázatot jelent, ez egyáltalán nem mondható vészesen nagy összegnek.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×