eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin

Őrület, amit az időjárás művel: hatalmas eső és nyári meleg

Folytatódik a meleg, gomolyfelhős, záporos-zivataros időjárás pénteken és május utolsó hétvégéjén is - derül ki a HungaroMet előrejelzéséből. A záporokból, zivatarokból egyes helyeken jelentős mennyiségű csapadék hullhat le rövid idő alatt, míg lesznek tájak, ahol nem fog esni.

Pénteken a zártabb felhőzettel együtt az összefüggőbb csapadékzóna is észak, északkelet felé vonul, mögötte azonban erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, és újabb hullámban alakulhatnak ki záporok, zivatarok, elsősorban északkeleten heves zivatar sem kizárt. Legalább néhány órára azonban így is szinte mindenhol kisüt a nap. A légmozgás csak záporok, zivatarok környezetében lehet erős, viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21-27 Celsius-fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb lehet az idő.

A HungaroMet előrejelzése szerint zivatar miatt Zala és Vas vármegye kivételével az egész országra citromsárga, elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, felhőszakadás pedig Komárom-Esztergom–Fejér–Tolna vármegye vonalában és attól keletre várható, a hat nyugati vármegye kivételével mindenhova citromsárga figyelmeztetést adtak ki.

Szombaton hajnalban pára- és ködfoltok alakulhatnak ki. Napközben sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett, szórványosan zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is valószínű. A délkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, zivatar térségében átmenetileg erős vagy viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 9-15, a délutáni órákban 22-29 fok várható.

Vasárnap hajnalban pára- és ködfoltok alakulhatnak ki. Napközben sok napsütés valószínű a fátyol- és gomolyfelhők mellett, szórványosan kialakulhat zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is. Az északkeleti, északi szelet élénk, zivatarban erős vagy viharos lökések is kísérhetik. A hajnali 10-16 fokról 23-28 fokig melegszik fel a levegő.

Címlapról ajánljuk
Fordulat a használtautó-piacon, de korai még az öröm

Fordulat a használtautó-piacon, de korai még az öröm

Egyre olcsóbban lehet új autókat vásárolni, ami idővel kedvező hatással lehet a használt autók piacára – mondta az InfoRádióban a hasznaltauto.hu márkamenedzsere. Lőcsei Dániel hozzátette: az árak várható mérséklődésével hosszabb távon megfiatalodhat az autópark.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Magyarország is aláírta a svájci záródokumentumot

Magyarország is aláírta a svájci záródokumentumot

Ukrajna területi épségének kell alapját képeznie bármilyen békemegállapodásnak - áll a svájci Bürgenstockban az ukrajnai béke előmozdítása érdekében rendezett kétnapos konferencia zárónapján, vasárnap kiadott záróközleményben. A nyilatkozatot a részt vevő 93 országból 81 írta alá, valamint az Európai Unió, a legfontosabb kimaradók között szerepel India, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Indonézia, Mexikó, Örményország, Vatikán, Kolumbia és a Dél-afrikai Köztársaság; ezek az országok eleve külügyminiszteri vagy alsóbb szinten képviseltették magukat a tanácskozáson. A megfigyelőként részt vevő Brazília szintén nem írta alá a dokumentumot, de a konfliktusban közvetíteni próbáló Törökország igen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 16. 05:00
×
×
×
×