eur:
396.01
usd:
369.56
bux:
70647.04
2024. június 25. kedd Vilmos
Nyitókép: Pixabay

Veszélyre figyelmeztet a meteorológia – térkép

Éjszaka hidegfront csapadékzónája érkezett, amely péntek estig sokfelé okoz esőt, záport, zivatart. A hétvége első részében csökken a csapadékhajlam, de vasárnap már elszórtan, hétfőn több helyen alakulhat ki zápor, zivatar.

Az éjjel érkezett záporos, zivataros csapadékzóna fokozatosan az északkeleti tájakat is eléri, így sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra – figyelmeztet a HungaroMet a közösségi oldalán. A front mögött délnyugat felől elkezd szakadozni, csökkenni a felhőzet, egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és délután ismét több helyen pattanhatnak ki záporok, zivatarok. Utóbbiakat helyenként jégeső, felhőszakadás kísérheti.

Estig több helyen is összegyűlhet 10, lokálisan több 10 mm csapadék. A front előtt a keleti, délkeleti, míg mögötte a délnyugatira forduló szél több helyen megerősödhet, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat (60-75 km/h). A maximum a tartósan felhős , csapadékos északkeleti harmadban 17 és 20, másutt 21 és 27 fok között alakul – írják.

Szinte az egész országra – első- vagy másodfokú – figyelmeztetés van érvénybe zivatarok miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×