eur:
395.2
usd:
368.38
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
okostelefon mobiltelefon telefonálás
Nyitókép: Pixabay

Ezeken a telefonokon hivatalosan belehallgathat a magánbeszélgetésekbe a Google programja

Az Android rendszer bővül új funkcióval.

Számos újdonság kiderült a Google keddi, éves fejlesztői konferenciáján, melynek fókuszában a mesterséges intelligencia állt: megérkezett a Gemini 1.5 Flash, kiderült, hogy az Androidba is beépítik az MI-t, ahogy az is, hogy alaposan megváltozik az, ahogyan most az interneten keresünk a dolgok után. A hvg.hu most azt írja, érkezik egy, a hívásokban terjedő csalásokat – szó szerint – lefülelő funkció is.

Ezek a fajta csalások itthon is nagyon elterjedtek az utóbbi időben, a kamu ügyintézők többnyire banki adatokat akarnak megszerezni, de próbálkoztak már a Microsoft vagy hazai energiaszolgáltató nevében is azzal, hogy hozzáférési adatokhoz jussanak.

Az újdonság a Gemini Nano nyelvi modellel valós időben figyeli, hogy milyen, a csalásokra jellemző mintázatok jelennek meg a hívás során. Ha ilyet talál (például a rosszindulatú fél egy banki ügyintézőnek adja ki magát, elkéri a netbank belépési adatait vagy a bankkártya kódjait), értesíti a felhasználót, hogy valami nincs rendjén.

Adatvédelmi szempontból fontos, hogy a Gemini Nano, a Google legkisebb nyelvi modellje a felhasználók telefonján fog futni, így az eszközt a beszélgetés nem hagyja el, nem fut át semmilyen távoli szerveren.

Ha valakinek ez nem tetszik, a funkciót kikapcsolhatja a készülékén – jegyezte meg a TechCrunch.

Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 24. 04:24
×
×
×
×