eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
okostelefon mobiltelefon telefonálás
Nyitókép: Pixabay

Ezeken a telefonokon hivatalosan belehallgathat a magánbeszélgetésekbe a Google programja

Az Android rendszer bővül új funkcióval.

Számos újdonság kiderült a Google keddi, éves fejlesztői konferenciáján, melynek fókuszában a mesterséges intelligencia állt: megérkezett a Gemini 1.5 Flash, kiderült, hogy az Androidba is beépítik az MI-t, ahogy az is, hogy alaposan megváltozik az, ahogyan most az interneten keresünk a dolgok után. A hvg.hu most azt írja, érkezik egy, a hívásokban terjedő csalásokat – szó szerint – lefülelő funkció is.

Ezek a fajta csalások itthon is nagyon elterjedtek az utóbbi időben, a kamu ügyintézők többnyire banki adatokat akarnak megszerezni, de próbálkoztak már a Microsoft vagy hazai energiaszolgáltató nevében is azzal, hogy hozzáférési adatokhoz jussanak.

Az újdonság a Gemini Nano nyelvi modellel valós időben figyeli, hogy milyen, a csalásokra jellemző mintázatok jelennek meg a hívás során. Ha ilyet talál (például a rosszindulatú fél egy banki ügyintézőnek adja ki magát, elkéri a netbank belépési adatait vagy a bankkártya kódjait), értesíti a felhasználót, hogy valami nincs rendjén.

Adatvédelmi szempontból fontos, hogy a Gemini Nano, a Google legkisebb nyelvi modellje a felhasználók telefonján fog futni, így az eszközt a beszélgetés nem hagyja el, nem fut át semmilyen távoli szerveren.

Ha valakinek ez nem tetszik, a funkciót kikapcsolhatja a készülékén – jegyezte meg a TechCrunch.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×