eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 26. vasárnap Evelin, Fülöp
vihar légzuhatag
Nyitókép: Unsplash/NOAA

Az ország felére figyelmeztetés van érvényben – térkép

Zivatarok, viharos szél, esetleg apró szemű jég keserítheti meg a napunk.

Szerdán gomolyfelhős, napos időre van kilátás, délután délnyugat felől megnövekszik a magasszintű felhőzet. Helyenként – nagyobb eséllyel a Dunától keletre – valószínű zápor, zivatar. A délkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 24 fok között várható – írja a HungaroMet.

Figyelmezető előrejelzésükben hozzáteszik, hogy a déli óráktól, kora estig, estig elsősorban az Észak-Alföldön, az Északi-középhegységben vagy annak előterében, illetve kisebb területen délkeleten zivatarok valószínűek, amelyekből néhol viharos (~55-65 km/h) széllökés, esetleg apró szemű jég kialakulhat.

Csütörtökön aztán meleg nedves szállítószalag helyeződik fölénk, pénteken pedig - szokatlanul délnyugat felől - hidegfront érkezik, sokfelé okozva esőt, záport, zivatart, felhőszakadás szerű csapadékot. A hőmérséklet a front mentén visszaesik.

Címlapról ajánljuk
Csorbai Attila: elég a kettős mércéből a baromfipiacon!

Csorbai Attila: elég a kettős mércéből a baromfipiacon!

Több baromfitermék sem felel meg az uniós követelményrendszernek, miközben állatjóléti, környezetvédelmi és élelmiszer-biztonsági szempontok alapján sem ugyanazok az elvárások az importárukkal szemben – mondta az InfoRádióban a Baromfi Termék Tanács elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×