eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Snow, ice and adverse weather conditions bring things to a stand still.
Nyitókép: kev303/GettyImages

Még több hó érkezik, figyelmeztetéseket is kiadtak - térképes előrejelzés

Hófúvás és havazás miatt adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetéseket szerdára több vármegyére is az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökön általában borult lesz az ég, de a Dunántúl nyugati felén tovább csökken a felhőzet, így arrafelé egyes körzetekben kiderülhet az ég. A nyugati, délnyugati szélvédett részeken viszont néhol tartósan megmaradhat az éjszaka képződött köd. A nyugati harmadot leszámítva többfelé valószínű további havazás, melynek intenzitása napközben fokozatosan csökken. A Dunántúlon a délnyugati határvidék kivételével továbbra is nagy területen kísérhetik élénk, erős lökések az északnyugati irányú szelet, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -1 és +5 fok között alakul, a fagypont alatti értékeket elsősorban a tartósabban ködös nyugati tájakon mérhetjük - írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult, több helyen párás, ködös időre számíthatunk. Szakadozottabb felhőzet inkább csak a nyugati és az északkeleti országrészben lehet. Legfeljebb hószállingózás, szitálás fordul elő itt-ott. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Fertő térségében élénkülhet meg a délkeleti szél.

A minimum hőmérséklet általában -5 és +2 fok között alakul, de

a havas tájakon -10, -6 fok közé is lehűlhet a levegő.

A maximum hőmérséklet -1 és +5 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Orosz közlés szerint Ukrajna vasárnapra virradó éjjel összesen 38 drónnal támadta a Krím félszigetet. Feodoszija kikötőjében több robbanást is lehetett hallani, a közúti forgalmat korlátozták a környéken. Értesülések szerint Ukrajna európai szövetségesei több mint egymillió tüzérségi lőszert szállíthatnak le a megtámadott országnak tavasszal. Olekszandr Szirszkij ukrán főparancsnok elismerte, hogy az Avgyijivka szektorban szolgáló egyes parancsnokok téves számításai befolyásolták a védelmi állások stabilitását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×