eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Snow, ice and adverse weather conditions bring things to a stand still.
Nyitókép: kev303/GettyImages

Még több hó érkezik, figyelmeztetéseket is kiadtak - térképes előrejelzés

Hófúvás és havazás miatt adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetéseket szerdára több vármegyére is az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökön általában borult lesz az ég, de a Dunántúl nyugati felén tovább csökken a felhőzet, így arrafelé egyes körzetekben kiderülhet az ég. A nyugati, délnyugati szélvédett részeken viszont néhol tartósan megmaradhat az éjszaka képződött köd. A nyugati harmadot leszámítva többfelé valószínű további havazás, melynek intenzitása napközben fokozatosan csökken. A Dunántúlon a délnyugati határvidék kivételével továbbra is nagy területen kísérhetik élénk, erős lökések az északnyugati irányú szelet, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -1 és +5 fok között alakul, a fagypont alatti értékeket elsősorban a tartósabban ködös nyugati tájakon mérhetjük - írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult, több helyen párás, ködös időre számíthatunk. Szakadozottabb felhőzet inkább csak a nyugati és az északkeleti országrészben lehet. Legfeljebb hószállingózás, szitálás fordul elő itt-ott. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Fertő térségében élénkülhet meg a délkeleti szél.

A minimum hőmérséklet általában -5 és +2 fok között alakul, de

a havas tájakon -10, -6 fok közé is lehűlhet a levegő.

A maximum hőmérséklet -1 és +5 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×