eur:
396.96
usd:
356.57
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Pixabay

Három megyére figyelmeztetést adtak ki - időjárás-előrejelzés

Marad a változékony idő, bár csütörtökön napközben kevesebb helyen eshet, késő estétől egyre többfelé elered az eső. Pénteken sokfelé kiadós mennyiségű csapadékra van kilátás.

Csütörtökön általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de néhány órára a nap is kisüthet. A rétegfelhőzet északon, északkeleten helyenként csak lassan oszlik fel. Késő délutántól nyugat felől megvastagszik a felhőzet. Napközben szórványosan, de nagyobb eséllyel a déli megyékben várható eső, zápor, főként a Dél-Dunántúlon néhol zivatar is lehet. Késő estétől nyugat felől kiterjedt, tartós csapadékzóna érkezik. Helyenként élénk, erős lökések kísérik a nyugatiról fokozatosan déliesre forduló szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Három délnyugati megyére citromsárga figyelmeztetés van életben zivatarok kialakulása miatt.

Pénteken borult idő várható, majd a nap második felében nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Szinte országszerte számítani lehet tartós esőre, sokfelé jelentős mennyiség hullhat. Egy-egy beágyazódott zivatar sem kizárt. A nap második felében a csapadékzóna egyre keletebbre helyeződik, este, éjjel el is hagyja hazánkat. A déli, délnyugati szél átmenetileg nyugatira, északnyugatira fordul, többször megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 7 és 14 fok között alakul. A maximum-hőmérséklet nagyrészt 10 és 20 fok között valószínű, délkeleten lesz a melegebb, az intenzívebben csapadékos területeken a hűvösebb idő.

Szombaton sok helyen fog esni a jelenlegi előrejelzés szerint, Budapesten 15-18 fokos maximumokkal, vasárnap viszont az ország nagyobb részén napos idő várható, délen akár 21-22 fokkal, északon 14-15 fokos legmelegebb időszakkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×