eur:
389.34
usd:
362.38
bux:
67961.02
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

A melegrekord után most valami egész más érkezik

Az esős és meleg szombat után egy hűvösebb, de napos vasárnap következik,

Vasárnap napos, gomolyfelhős idő várható. Helyenként előfordulhat zápor, a nyugati részeken és északkeleten zivatar is kialakulhat. Az eleinte még élénk, helyenként erős déli, délnyugati szél lassan mérséklődik, zivatarok környezetében előfordulhatnak erős, esetleg viharos lökések. Vasárnap a szél délnyugatiról északnyugatira fordul.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 17 és 24 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában

Továbbra is egy hatalmas kiterjedésű ciklon alakítja kontinensünk jelentős részének időjárását. Ennek az alacsonynyomású képződménynek hosszan elnyúló hullámzó frontrendszere a Brit-szigetektől egészen a Kelet-európai-síkságig terjed, a front mentén borult, csapadékos az idő. A legtöbb csapadékot a ciklon középpontjához közel, Anglia középső részéről jelentették, ott nagyrészt 40-50 mm esett, helyenként azonban a 70 mm-t is eléri a lehullott csapadék mennyisége. A ciklon hullámzó hidegfrontja mentén a labilis levegőben főként a Földközi-tenger térségében pattannak ki felhőszakadással járó zivatarok. Ennek a hidegfrontnak az előterében szokatlanul meleg, szubtrópusi eredetű levegő áramlik a kelet-európai területekre, a Balkán-félszigeten nem egy helyen a 30 fokot is meghaladja a csúcsérték. Ezzel szemben a Skandináv-félsziget fölött anticiklon terül el, melyhez nyugodt, napos, eseménytelen idő társul, a hőmérséklet arrafelé nagyobb területen a nappali órákban is 0 fok alatt marad. A Kárpát-medence időjárását a légörvényhez tartozó hullámzó hidegfront alakítja, szombaton nagyobb területen is csapadékos, borult idő várható, vasárnap azonban már a napsütés fog dominálni és csak helyenként fordulhat elő zápor, néhol zivatar.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×