eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Kettészakítja az országot az időjárás

A hőmérséklet, a csapadék és a szél szempontjából is

Ahogy elhaladt az egyik, máris megérkezett az újabb mediterrán ciklon hazánk térségébe, mely felhőzete, illetve csapadékrendszere egyre inkább beborítja dél-délnyugat felől az országot. Vasárnap napközben nagy lesz a különbség a keleti és a nyugati területek között a hőmérséklet, a csapadék és a szél szempontjából is – hangzik el az Országos Meteorológiai Szolgálat videós előrejelzésében.

A túlnyomóan borús, a Dunántúl nyugati részén havazásban, az Alföldön esőben és záporokban, a köztes részen pedig inkább vegyes halmazállapotú csapadékban gazdagabb éjszaka után vasárnap napközben a ciklon felhő- és csapadékrendszere nyugatabbra tolódik, keletebben tehát szakadozni kezd a felhőzet. Utóbbi területeken esők és záporok lehetnek elszórtan, a Dunántúl nyugati felén viszont egész nap havazhat, míg a köztes területeken továbbra is a vegyes halmazállapotú csapadék lesz a jellemző.

A délutáni órákra a csapadék az ország nagy részén megszűnik, legfeljebb nyugaton havazhat, kis intenzitással – jegyzik meg. A Dunántúlon az északi szelet, az ország keletei felén az északkeleti szelet élénk széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 12 Celsius között alakul, melegebb a keleti, északkeleti határ mentén lehet, míg a Dunántúlon 0 és 4 fok közötti értékek lehetnek.

A jövő hét elején melegedni kezd az idő, kedden már csak az ország délnyugati harmadán számíthatunk esőre, az ország többi részén hosszabb-rövidebb időre már kisüthet a nap. Szerdára aztán pár fokkal ismét visszaesik a hőmérséklet, viszont csapadékra már sehol sem lehet számítani – derül ki egyebek mellett az OMSZ előrejelzéséből.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×