eur:
394.52
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Egy drága német autótípusnak tekerik vissza leggyakrabban az óráját

A használtautó-piacon gyakran elkövetett visszaélés a kilométeróra-számláló visszaállítása.

Az autótörténeti adatokat gyűjtő carVertical tanulmánya arról szól, melyik autótípusok a leginkább érintettek a kilométeróra-számláló visszaállításában. A cég az elmúlt 12 hónapban 1,11 millió autótörténeti jelentést elemzett mintegy 24 piacon, lefedve ezzel az Egyesült Államokat és Európa nagy részét. Ennek alapján kiderült, hogy a leggyakrabban az Audi A8-asok kilométeróráját tekerik vissza – írja a hvg.hu.

A platformon ellenőrzött autók 30,6 százalékának volt hamisított futásteljesítménye, vagyis

minden harmadik használt Audi A8-as óráját manipulálták.

A német prémium autókat nagy mértékben érinti ez a csalás, mert ezeknél éri meg leginkább: drágábbak és magasabb a profit rajtuk egy kedvezőbbnek látszó óraállással.

Mára érdemes vigyázni a hibridekkel és az elektromos autókkal is, mert a növekvő népszerűségük miatt ezeknél is egyre gyakoribb a futásteljesítmény-csalás. A Volkswagen Jetta a hibrid változatának kilométeróráját például nagyobb számban tekerik vissza, mint a dízel-, vagy benzin üzemelésű járművekét.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×