eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Új életmentő megoldást tesztel autóiban a Skoda

A vasúti átjárós baleseteket gátolná meg a cseh autógyártó egy felhőalapú applikáció segítségével.

A cseh autógyártó a kereszteződésekben közeledő vasúti szerelvényekre figyelmeztető alkalmazást fejleszt a Traffication nevű tájékoztató rendszeréhez. Ha beválik az újítás, akkor el lehet majd kerülni az ilyen típusú baleseteket – derül ki az Automotive World cikkéből.

A Totalcar szerint az új alkalmazás lényege, hogy a Skodák sofőrjei lekérhetnék a vasúti szerelvények helyadatait. Ha egy szintbeli kereszteződésben közeledik a vonat, amikor az autó odaér, akkor a műszerfal infotainment kijelzőjén

hangjelzés kíséretében megjelenik egy figyelmeztetés.

A cseh skodások a tesztfázisban letölthetik az új alkalmazást, és tesztelhetik a működését. Az újdonságot minden olyan Skoda fedélzeti számítástechnikai rendszerére telepíteni lehet, amely rendelkezik az autógyártó harmadik generációs Modular Infotainment Matrixával.

A Traffication közlekedési információs rendszer jelenleg több segítséget kínál: figyelmeztet a rossz időjárási körülményekre, az autó útvonalán várható közlekedési akadályokra, a nemrégen történt balesetekre. Rossz látási viszonyok esetén "kommunikál a többi Skodával," ha azok egy részén bekapcsolják a ködlámát, az erről szóló információt feljuttatják a felhőbe, így erről a többiek is tudomást szereznek.

A cseh autógyártó azt tervezi, hogy ha beválik a vasúti kereszteződésekben érkező szerelvényekre figyelmeztető rendszere, akkor más európai vasúttársaságokra is kiterjeszti ezt a megoldást.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×