eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Nem kerteltek a meteorológusok, bitang egy idő lesz ma

Helyenként a január havi átlagnál több csapadék is leeshet két nap alatt.

A Kelet-európai-síkság fölött továbbra is anticiklon helyezkedik el, ahol változatlanul kifejezetten hideg van. Eközben a kontinens többi részének időjárását döntően egy hatalmas kiterjedésű ciklonális mező, valamint az Alpoktól délre egy épp kialakult mediterrán ciklon alakítja. Összességében többfelé esik Európa nyugati kétharmadán az eső, és továbbra is enyhe az idő, bár az Alpoktól és Kárpátoktól északra fekvő tájakon már jelentősen visszaesett a hőmérséklet a korábbi napokhoz képest.

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását az említett mediterrán ciklon alakítja, így nagy mennyiségű csapadékra, és kedden megerősödő, sőt viharossá fokozódó szélre számíthatunk.

Borult lesz az ég, csak kedden a déli óráktól szakadozhat fel a felhőzet a nyugati megyék fölött. Reggelig sokfelé, illetve kedden napközben a Dunántúl keleti felén és a Dunától keletre esős idő valószínű kiadós mennyiségű csapadékkal, kedd reggeltől azonban nyugat felől fokozatosan eláll az eső. Kedden délutántól már keleten is csökken az eső intenzitása (az északi hegycsúcsokon vegyes halmazállapotú csapadék eshet), és késő estére jórészt meg is szűnik a csapadék.

A Dunántúlon északnyugatira fordul a szél, amely egyre több helyen megerősödik, hajnaltól viharossá is fokozódik. Kedden délutántól már a keleti országrészben is megerősödik az északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 4 és 8 fok között valószínű.

Molnár Anna meteorológus a videóban elmondja, hogy a 48 órás csapadékösszeg helyenként a január havi átlagot (33 mm) is meghaladhatja, az ország középső részén eshet a legtöbb eső.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×