eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Meglepő húzásra készül a BMW

A 2023-as CES technológiai kiállításon derült ki.

A rendezvényen megszólalt Oliver Zipse, a vállalat vezetője is, aki élesen kritizálta az autók műszerfalát beborító képernyőket. Érvelése szerint ezek vezetés közben zavarják a sofőrt, így vagy a hatóságok fogják őket betiltani, vagy vásárlói nyomásra maguktól fognak eltűnni, mégpedig 10 éven belül - írta a Totalcar.

Természetesen a vezetőnek van alternatív megoldása, mégpedig a BMW saját head-up display rendszere. Zipse szerint azáltal, hogy minden fontos információt a szélvédőre vetítenek, a sofőrnek szinte soha nem kell a tekintetét levennie az útról.

Ilyen HUD-ok egyébként már régóta elérhetők egyes gyártók modelljeibe, leginkább a csúcskategóriában vagy borsos extraként, de úgy tűnik, a BMW minden eddiginél több információt vetítene ezekkel, száműzve a kijelzőket. Ennél többet egyelőre nem tudni, nyilvános koncepció még nincs, és csak annyi ismert, hogy az első ezzel szerelt BMW-modellek az évtized közepén érkezhetnek.

A Totalcar megjegyzi, hogy a bejelentés pikantériáját az adja, hogy az autógyártó legnagyobb konkurense, a Mercedes nemrég épp elköteleződött a kijelzők mellett.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×