Az Unilever számos jégkrém márkát birtokol, Magyarországon ezek közül valószínűleg a Magnum lehet a leginkább ismert, de a Ben & Jerry neve is biztos sokak számára ismerősen cseng. A vállalat mindenesetre a jégkrémek területén most új kísérletbe kezd, melynek keretében a hideg édességeket az eddigi mínusz 18 fokos hőmérséklet helyett mínusz 12 fokon tárolnák az üzletekben és a kiskereskedőknél – írja a CNBC cikke nyomán a vg.hu.
Az óriáscég a lépéstől az üvegházhatású gázok kibocsátásának egységenként 20 és 30 százalék közötti csökkenését várja. A tesztet elsőként Németországban és Indonéziában hajtanák végre.
Nem pusztán az energiafelhasználás érdekli a vállalatot, arra is kíváncsiak, hogy reagálnak a jégkrémek a magasabb hőmérsékletre. A cég szerint
a kiskereskedőknél található mélyhűtők adják a cég értékláncában bekövetkező kibocsátások mintegy 10 százalékát,
miközben az Unilever célja az, hogy 2039-re elérje a nettó zéró kibocsátást.