eur:
389.34
usd:
361.61
bux:
68034.28
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Dining Guide – Jammertal Arcok – Herczeg Zoltán: „Az úgynevezett szerzői konyhák sajnos sorra tűnnek el a hazai vendéglátás színteréről"

„A Tudományos Akadémia professzorait sem váltják le évente azért, mert kellenek az új arcok.” Herczeg Zoltán újévi interjújában olyan kérdésekre adott választ, amelyek tematizálják a hazai topgasztronómiát.

A Dining Guide TOP100 Étteremkalauz és a Dining Guide online magazin Magyarország legrégebb óta működő gasztronómiai platformja. Az évente nyomtatásban megjelentetett, több száz oldalas étteremajánló kiadvány mellett a Dining Guide Online egész évben friss tartalmat szolgáltat. Fókuszukban az éttermi világ legjobbjai, trendei és változásai állnak, emellett a kulináris világ újdonságaival is foglalkoznak – más nézőpontból, mint a hagyományos főzős receptoldalak, elsősorban a vendéglátás szemszögéből vizsgálva a folyamatokat.

A hazai vendéglátás teljes palettáját lefedő, több tízezer képviselője közül a minőségi gasztronómia szereplőire koncentrálnak, ennek jegyében születik meg minden évben a TOP100 Étteremkalauz is. A Dining Guide felelős kiadójával és szakmai igazgatójával, Herczeg Zoltánnal készült interjúban olyan kérdésekre adott választ a szakember, amelyek gyakran felmerülnek az étterembe járó közönség és a gasztronómia világa iránt érdeklődők részéről.

Jelentős fordulatok zajlanak a fővárosi és vidéki éttermi világban is, az utóbbi években egyre inkább előtérbe kerülnek azok az egyedi koncepcióval működő ételműhelyek, ahol a vendég a jó ízű ételeken túl valami pluszt kap.

E folyamatokról így beszélt Herzceg Zoltán: „A változtatásra való képességnek mindig igazodnia kell a kortárs ember életéhez, legalábbis jó esetben.

Ez nem jelenti azt, hogy minden hagyományos magyar konyhát képviselő étteremnek meg kell bolondulnia, és modern konyhai fúziókkal kellene előállnia.

Inkább arra vonatkozik, hogy a ma és a közeljövő vendégigényeinek megfelelő szolgáltatásokat kell nyújtania, és itt jön a legfontosabb szempont: az élmények szintjén.”

Arra a kritikára is reagált a Dining Guide felelős kiadója, miszerint az évente megjelenő éttermi rangsor élmezőnyében évről évre megjelennek ugyanazok a nevek: „A listázás nehézségét az adja, hogy

a hosszú távon kiemelkedő teljesítményű hazai éttermek, szakemberek, séfek munkáját nem dobhatjuk el csak azért, mert az újdonság érdekesebb...

A Tudományos Akadémia professzorait sem váltják le évente azért, mert kellenek az új arcok. Mindemellett természetesen értjük ezen véleményeket, és az idei évtől egy új szempontrendszer bevezetésével még inkább fókuszálunk az új értékek felfedezésére is.

A teljes interjú elolvasható a Dining Guide – Jammertal Arcok rovatában.

Ez a cikk a Dining Guide-dal együttműködésben készült.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×