eur:
389.16
usd:
362.56
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Nem egy nagy ajándék-visszavivős nép a magyar

Jelentős többségben vannak, akik még soha, semmit nem vittek vissza.

A magyarok 61 százaléka még soha nem vitt vissza ajándékba kapott terméket a boltba, mert nem tetszett neki vagy nem tudta használni - közölte a MediaMarkt a megbízásából a Pulzus kutatócég által végzett friss felmérésről.

A közleményben kiemelték: a vásárlók mindössze 2 százaléka vallotta azt, hogy minden évben visszavisz valamit a kereskedőhöz,

15 százalék esetében pedig néhány évente fordul elő ilyesmi.

A megkérdezettek 15 százaléka inkább tovább ajándékozza, ha nem tetszik neki az ajándék.

A kutatásból kiderült továbbá, hogy a visszavétel lehetőségével inkább a férfiak élnek, a nők nagyobb részben vallották azt, hogy soha nem volt erre példa, továbbá az ő körükben nagyobb a továbbajándékozás aránya is.

A visszavételtől nem szükséges tartani: a legtöbben (34 százalék) úgy válaszoltak, hogy minden gördülékeny és problémamentes volt az intézkedésnél - hívta fel a figyelmet a műszaki áruházlánc. Ami a kihívásokat illeti, a válaszadók nagyjából ötödével fordult elő, hogy nem volt meg a bizonylat (23 százalék), nem volt bontatlan a csomagolás (18 százalék), vagy kicsúsztak a határidőből (16 százalék) - fűzték hozzá.

Szilágyi Gábor, a MediaMarkt ügyvezetője a közleményben elmondta, hogy országszerte mind a 32 áruházukban több mint egy teljes hónapon át, január végéig biztosítanak lehetőséget a termékek visszavételére, holott a törvényi előírás egyes esetekben mindössze három nap.

Arra is kitért, ha ajándékozóként valaki el akarja kerülni a kellemetlen meglepetést, megfelelő megoldás lehet az ajándékkártya, de komoly segítséget nyújthatnak a megfelelő termék kiválasztásában az áruházi szaktanácsadók is.

Az áruházláncnál a decemberben vásárolt terméket január végéig abban az esetben lehet visszavinni, amennyiben

  • a termék csomagolása bontatlan, és
  • megvan a vásárlást igazoló bizonylat.

A termék ára levásárolható vagy ajándékkártyára tölthető. Az online vásárlások esetén pedig törvény szerint mindenkit megillet a 14 napos elállási jog.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Párizsban egy titkos vacsorán tárgyalt az EU Kína-politikájáról. A találkozóra néhány nappal Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása előtt kerül sor, és a két vezető megvitatta a Pekinghez kapcsolódó stratégiai, valamint az EU védelmi és finanszírozási kérdéseit. Mellette viszont kibontakozik egy újabb konfliktus Ursula von der Leyen bizottsági elnök jövőjéről is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×