eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Lottószelvények a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Ez vár most a legújabb magyar milliárdosra

Több mint fél éves halmozódást követően vasárnap egy szerencsés megnyerte a Hatoslottó 33 éves történetének legmagasabb főnyereményét, 3,165 milliárd forintot. A nyertesnek 90 napja van jelentkezni a nyereményért.

1, 3, 7, 12, 16, 27- ezekkel a számokkal nyert valaki 3 165 377 480 forintot vasárnap a hatos lottón. Bánhegyi Zsófia, a Szerencsjáték Zrt. marketing- és kommunikációs igazgatója elmondta: két rekord is megdőlt. Egyrészt eddig nem látott összegű főnyereményt vitt el a szerencsés nyertes, másrészt harminc hétig halmozódott a főnyeremény, ami az eddigi leghosszabb halmozódási időszak. Legutóbb 2008-ban közelítette meg a 3 milliárdot a főnyeremény a hatoson.

A nyertesnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen a nyereményért az ún. nagynyertes vonalon, ez 0-24 órában hívható. Ha felhívja ezt a számot, a Szerencsejáték Zrt. ún. feddhetetlen munkatársa jelentkezik, aki megbizonyosodik arról, hogy valóban a nyertes telefonál, bizonyos adatokra rákérdez, amelyek a szelvényen találhatók. Ezt követően megbeszélik a személyes találkozót, ahol a legfokozottabb egészségbiztonsági intézkedések mellett újra beazonosítják a nyertest és a szelvényét. Ha minden sikeresen zajlik, akkor megkezdődik a legizgalmasabb része az egész folyamatnak: a kifizetési eljárás.

Bánhegyi Zsófia hangsúlyozta: a nyertes szelvényt meg kell őriznie a szerencsésnek, fizikai valójában kell bemutatnia, és lehetőleg ne is sérüljön meg, mivel a helyszínen újra ellenőrzik egy terminálon. Ha minden rendben van, akkor közel két hét alatt kifizetik a nyereményt, átutalással.

A nagynyertesek általában egy hónapot követően jelentkeznek, de volt olyan, aki a három hónapot is kivárta

– mondta a marketing- és kommunikációs igazgató.

„Jellemzően várnak pár hétig, valószínűleg addig átgondolják, hogy mit fognak kezdeni ezzel a nagy nyereménnyel, akár egy vagy több bankszámlát nyitnak. Ez nagyon helyes hozzáállás, arra biztatnánk a nagynyerteseket, hogy kifejezetten gondolják át, a későbbiekben mire költik az összeget, és esetleg konzultáljanak pénzügyi tanácsadóval a befektetésekről" - fejtette ki.

Bánhegyi Zsófia felidézte, hogy a hatos lottó történetében előfordult, hogy több mint egymilliárd forintos főnyereményért nem jelentkeztek. Ilyen esetben a Szerencsejáték Zrt. jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordítja és újra elérhetővé teszi az összeget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×