eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A keszthelyi Festetics-kastély műemlék épülete. A Festetics-kastély Keszthely kiemelkedő jelentőségű műemléke. Építése még a 18. század közepén kezdődött el, Christoph Hofstadter építész vezetésével. Az 1880-as években, nagyszabású átépítés és bővítés után nyerte el végleges, barokk stílusú formáját. A 42 hektáros park természetvédelmi terület. A kastély minden évben több kulturális eseménynek ad otthont. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Magyar kastély kerül eurós bankjegyre

A keszthelyi Festetics-kastélyt érte a megtiszteltetés.

A Festetics-kastély megjelenik a Magyarországon második kiadással megjelenő nulla eurós bankjegyen – adta hírül Helikon Kastélymúzeum közösségi oldalán.

Mint írták, az EuroSouvenir a gyűjtők és turisták által egyaránt kedvelt és széles körben keresett ajándéktárgy. Koncepciója Franciaországból származik, ahol 2015-ben a Francia Nemzeti Bankkal együttműködésben és az Európai Központi Bank engedélyével jött létre. Gyorsan elterjedt Európa országaiban, Magyarország 2021-ben csatlakozott.

A kastély területén februártól lesz kapható a bankjegy.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×