INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

egészségügy

szív- és érrendszeri betegségek

tanösvény

kékestető

Egyszerre túra és egészségügyi szűrés - új tanösvény a Kékestetőn

Egyszerre túra és egészségügyi szűrés - új tanösvény a Kékestetőn

Infostart

Tovább bővült a Budapesti Szent Ferenc Kórház kardio tanösvények program helyszíneinek száma: a közelmúltban adták át az újabb három útvonalat a Kékestetőn.

A Kékestető Nonprofit Kft.-fel közös projektben létrejött piros szív jelzésű új túraútvonal gyakorlati jelentősége az, hogy egyben a lakosság által önállóan használható kardiológiai szűrőprogram is. A változó hosszúságú és nehézségű pályákon szakmailag indokolt helyeken pulzusmérést végezhetnek a túrázók, és a kezdéskor kérhető adatlapokra felírhatják az értékeket. Ha a lapokat a célban leadják, akkor egy kijelölt egészségügyi intézmény kiértékeli, és kockázatos értékek esetén további szűrővizsgálatot ajánl - derül ki a heol.hu összefoglalójából.

A Szent Ferenc Kórház öt éve indította a kardio tanösvény programot, a mátrai a hatodik a sorban.

Eddig a túrázók mintegy öt százalékánál vettek észre lappangó szív- és érrendszeri betegségre utaló pulzusértékeket, még időben.

A portálnak Pál Csilla, a Kórház kommunikációs igazgatója azt is elmondta: összesen 25 ilyen útvonalat terveznek, hogy az ország területét lefedje e szűrés.

A tanösvény kiépítése mellett a csúcskő melletti játszótér felújítására és a síközpont felszereléseinek bővítésére is volt lehetőség a 25 millió forintos, vissza nem térítendő uniós pályázati összegből.

Nyitókép: kekesteto.hu
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018