eur:
392.55
usd:
366.13
bux:
66821.21
2024. április 25. csütörtök Márk

Videó a fejüknél összenőtt, de Olaszországban szétválasztott sziámi ikrekről

A két éves, afrikai lányok ma már otthon vannak és teljesen egészségesek.

Az ikerpár koponyájánál a csontok és a vérszállító rendszer is közös volt. Ervina és Prefina olaszországi műtétjét dr. Mariella Enoc vállalta el, aki egy 30 fős orvosi csoportot szervezett egy római gyermekkórházban – írta a Bors. Magára a szétválasztó operációra június 5-én került sor, de több előkészítő és utóműtétre is szükség volt.

A fő operáció 18 órán keresztül tartott, de jól sikerült, és a két lány szépen gyógyul. Úgy tűnik, hogy teljes életet élhetnek majd.

"Mindkét lányom rendkívül egészséges, és csak hálát tudok adni Istennek, és az orvosoknak, hogy megmentették őket. Már itthon vagyunk, és olyan mintha mi sem történt volna, éljük boldogan az életünket. Nagyon mosolygósak és életvidámak, sosem gondoltam volna, hogy valaha ezt átélhetem. Remélem, hogy a jövőben ezt csak egy nehéz időszakként fogjuk majd emlegetni" - idézte a lányok édesanyját, Ermine-t a Blikk.

A világ legidősebb összenőtt sziámi ikrei egyébként a közelmúltban, július 4-én haltak meg, hatvannyolc évesen. Az amerikai Ronnie (Ronald) és Donnie (Donald) Galyon a hasuknál voltak összenőve.

Az ikrek 1951. október 28-án születtek Daytonban és már gyermekkoruktól látványosságként szerepeltek karneválokon és cirkuszokban, a mutogatásukból származó bevétel hosszú éveken át segítette családjuk megélhetését. A fivérek 1991-ben felhagytak a szórakoztatással, és magányosan éltek 2010-ig, amikor egészségi problémák miatt összeköltöztek családtagjaikkal. A daytoni közösség adományokat gyűjtött és segített átalakítani a házukat úgy, hogy akadálytalanul mozoghassanak otthonukban személyre szabott kerekesszékükben.

A testvérpárt 2014-ben, röviddel 63. születésnapja előtt ismerte el a Guinness Világrekordok a világ leghosszabb életű összenőtt ikreiként.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×