eur:
392.69
usd:
366.2
bux:
66815.95
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Facebook/Ipoly Erdő Zrt.

Kittenberger Kálmán nevét viseli az új magyar erdő

Kittenberger-emlékerdőt telepít az Ipoly Erdő Zrt. Kismaros térségében, az erdőben tízezer tölgy- és vadgyümölcs-csemetét ültetnek el.

A Börzsönyhöz erősen kötődő, nemzetközi hírű vadász és Afrika-kutató nevét viselő emlékerdőhöz csatlakozik majd egy kis pihenőhely is, ahol emlékoszlopot helyeznek el - közölte honlapján a balassagyarmati székhelyű társaság.

A helyszín egy könnyű sétával elérhető az erdőgazdaság által rekonstruált Rózsakunyhótól, amelyről Kittenberger barátja és vadásztársa, Fekete István író közös vadászataikat is megörökítő műveiben lehet olvasni.

Az egy hektáros új erdőt és az emlékhelyet a vadak károsításától kerítés védi, amelynek létesítéséhez a területen gazdálkodó Börzsönyi Borostyán Vadásztársaság jelentős forrással járult hozzá.

Az emlékerdőt az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás programjának részeként és annak támogatásával alakítják ki.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×